Echipa din spatele cortinei

Echipa

Ambasadori cu care ne mândrim

Ambasadori

Cristina Topescu -

Cristina Țopescu

Jurnalist (In Memoriam)

A fost unul dintre cei mai buni și iubiți jurnaliști din România. A fost poate singurul salvator autentic de câini abandonați, capabil să-și sacrifice propria viață pentru binele lor. Și-a trăit ultimii ani într-o casă alături de mulți câini, cu inima plină de bucuria dăruită de ei. A oferit din nopțile ei altor câini, hrănindu-i indiferent de anotimp pe câmpurile din preajma orașului. Le-a construit căsuțe de lemn cu mâinile ei fine ca nu cumva să-i rănească frigul și răutățile oamenilor.

A crezut în Dogtors și în fondatorii lui. A sperat să-și împlinească visul de a trăi aproape de caini, în centrul Dogtors. Timpul însă nu a mai avut răbdare cu visele ei...

Pentru dragostea pe care ne-a dăruit-o, pentru liniștea pe care urma să i-o dăruim, îi dedicăm proiectul Dogtors și muncim să îi împlinim visul ei pământean. Să zbori în pace printre îngeri, Cristina!

Dana Jianu

Dr. Dana Mihaela Jianu

Medic primar chirurg

Pionier în domeniul chirurgiei plastice din România, dr. Dana Jianu a ales să devină Ambasador Dogtors, fiind atrasă de nou, inovație și puterea naturală a câinilor de a vindeca oamenii cu iubirea lor.

Profesionist de elită pasionat de cercetare, iubitor de oameni și de câini, Dana este autorul unei invenții premiate cu Aur la Salonul de Inventică de la Geneva: o păpușă medicală cu ajutorul căreia copiii cu nevoi speciale își pot exprima emoțiile. Și-a început mandatul de Ambasador Dogtors dăruind primii Dogtori juniori, în direct, la Antena 1. Alma și Nikko, doi puiuți rezultați din povestea de iubire a Melei, Ciobănesc de Berna, și a lui Marty, Golden Retriever, au devenit primii câini asistenți din România, educați special pentru tineri cu dizabilități severe instituționalizați.

Dana crede în frumusețe prin sănătate, iar darul ei a înfrumusețat viața a 16 suflete care trăiesc de când se știu în centre sociale. Adeptă a chirurgiei regenerative, bazată pe mobilizarea resurselor naturale ale organismului și vindecare din interior, Ambasadorul Dogtors Dana Jianu netezește cu dragoste ridurile din inimi.

Mihaela Craciun

Mihaela Crăciun

Jurnalist

Cu o impresionantă carieră în jurnalism și diplomație, realizator al emisiunii ”Articolul VII” difuzate de canalul TVR Internațional, Mihaela Crăciun a studiat Istoria Ideilor și Mentalităților la Universitatea București. Este unul dintre oamenii frumoși care crede că binele face puțin zgomot, iar zgomotul face puțin bine.

A devenit Ambasador Dogtors de la primii pași ai proiectului, convinsă că România poate fi schimbată la față cu dragoste, suflet, cu oameni pentru oameni și Dogtori alături de oameni.

Zâmbetul cald de pe micul ecran și inima bună ascunsă sub el sunt locul de întâlnire al românilor de acasă și ai celor plecați peste hotare. Este omul potrivit la locul potrivit care transformă România din țară în patrie.

Alexandru Stefanescu

Alexandru Ștefănescu și Dogtor Thor

Are 35 de ani și, de la 7 luni, suferă de dizabilități severe. Este primul pacient Dogtors și a primit distincția de Ambasador pentru curajul său de a-și spune public povestea. După un an de terapie cu colega noastră Ioana Lucaci, Alex a căpătat încredere în sine, revenindu-i pofta de viață. Thor, Dogtorul său, un câine cu calități native de terapeut, rezultat din iubirea dintre un Husky și un Ciobănesc de Berna, l-a ajutat pe Alex să nu mai facă crize de epilepsie. Conștient de fenomenul de discriminare, el însuși victimă a stigmatizării sociale, Alex își dorește să devină dresor și să trăiască în mijlocul oamenilor. Iubește să fie voluntar și crede că terapiile ocupaționale fac minuni pentru semenii lui cu nevoi speciale.

Razvan Lucaci

Răzvan Lucaci și Dogtor Flin

Răzvan este unul dintre copiii speciali ai României. Supradotat, sensibil și empatic, a avut curajul să promoveze într-un scaun cu rotile prima campanie de strângere de fonduri pentru Dogtors, pledând cauza tuturor copiilor cu nevoi speciale care rămân în umbră de teama respingerii în comunitate. În semn de recunoștință și în numele copiilor pe care el i-a ajutat, Dogtors l-a numit pe Răzvan Ambasador, alături de Dogtor Flin, Setterul Irlandez care uimește micuții noștri pacienți cu răbdarea lui infinită.

Voluntari care ne susțin

Voluntari

Antekhab Al Maoula, Voluntar

Antekhab Al Maoula

Am 30 de ani și sunt din Timișoara. Cățeii sunt slăbiciunea mea, animalele în general, eu având și un stil de viață vegetarian, tocmai pentru că îmi doresc ca nicio ființă să nu sufere pentru plăcerea mea. De asemenea, faptul că sufletele minunate ale copiiilor născuți diferiți față de noi, majoritatea, sunt știrbite fără nicio șansă la o viață firească, cum ar fi normal, mă supăra foarte tare! Am decis că revolta mea nu e nicidecum suficientă și vreau să fac diferența, ceea ce m-a împins să caut o asociație care să lupte pentru credința mea și am găsit-o. Cred că nimic nu e întâmplator!

Delia Dobre, voluntar

Delia Dobre

M-am implicat în proiectul Dogtors din dorința de a cunoaște nevoile persoanelor cu dizabilități și de a-i ajuta să ducă o viață cât mai aproape de normal. Sunt convinsă că meseria de cadru didactic pe care o desfășor în fiecare zi mă va ajuta să aduc o rază de speranță pe chipurile acestor oameni.

Hanelore Alexa, Voluntar

Alexa Hanelore

Iubesc câinii și cred că Dogtors este calea prin care le redăm înapoi misiunea lor frumoasă de a sluji oamenii.

Ioana Mihai, Voluntar

Ioana Mihai

Am învățat foarte multe despre căței în ultimii doi ani de când Shiro a devenit parte din familia noastră. Acum aș vrea să folosesc aceste cunoștințe pentru a ajuta cățeii și oamenii din programul Dogtors să ajute la rândul lor.

Ioana Tudoran, Voluntar

Ioana Tudoran

Sunt ghid de turism, călătoare şi pasionată de legăturile invizibile dintre oameni şi dintre oameni şi animale, care ne construiesc viețile.

Dana Ghita

Dana Ghiță

Sunt Dana, iubesc copiii, animalele, în special câinii, deci mi se pare firesc să vreau să îi ajut. Ceea ce își propune Dogtors să facă mi se pare minunat și cred că trebuie să îi ajutăm cât mai mulți.

Izabela Udroiu

Președinte al Asociației Magidream

Absolventă a Facultății de Biologie, a rămas iremediabil îndrăgostită de miracolul vieții și de știința din spatele lui.

A fondat Asociația Magidream inspirată de experiențe personale, oameni rari precum Cristina Țopescu, în memoria căreia a dedicat proiectul Dogtors, dar și de vocația câinelui de a îmbogăți cu abilitățile lui omul. Crede în dragoste, devotament și acceptare fără condiții și, deopotrivă, în libertatea fiecăruia de a decide singur. A avut oportunitatea de a vedea Dogtori îndeplinindu-și misiunea nobilă alături de oameni cu nevoi speciale din țări precum SUA sau Israel. Și-a asumat la rândul ei misiunea dificilă de a crea în România programe de viață independentă și celelalte resurse multidisciplinare indispensabile în asistența socială vie, un domeniu aproape inexistent.

Dogtors este pentru Izabela o menire.

Magidream înseamnă, în viziunea ei, oameni aproape de oameni, drepturi fundamentale accesibile în mod real, schimbare, educatie si  sanatate, la pas cu caini fericiti.

Cătălin Cornea

Specialist în psihologie și comportament canin, Coordonator al Școlii Naționale de Educație Canină de asistență vie

Membru în International Association of Canine Professional (USA), certificat de Ministerul Afacerilor Interne la Școala Militară de Dresaj Canin de la Ciorani, Cătălin și-a dedicat viața și cariera educației canine de elită.

Din pasiunea și priceperea sa în înțelegerea universului interior al câinelui, în ultimii 25 de ani, s-au născut povești de dragoste fără seamăn între oameni și câini, dar și proiecte caritabile unice în România, dedicate copiilor, adulților și persoanelor vârstnice cu nevoi speciale. Pionier în domeniul dresajului canin de asistență în România, Cătălin Cornea și-a legat pentru totdeauna numele de cel al Karmei, cățelușa maidaneză salvată dintr-un adăpost public și educată să devină primul câine asistent fără rasă din lume. Această reușită îl așează pe Cătălin în galeria pionierilor din domeniul asistenței sociale vii, cărora li se datorează legiferarea dreptului persoanelor cu nevoi speciale din țara noastră de a beneficia de sprijinul unui câine asistent.

Este absolvent al Facultății de Psihologie, folosind știința psihologiei umane în comunicarea cu oamenii care-și doresc să învețe cum să creeze o conexiune specială cu câinii lor.

Ioana Lucaci

Coordonator al Programului de psihoterapie asistată de câine

Mamă a unui copil supradotat, Ioana a ales să-și schimbe profesia și să devină psihoterapeut, motivată de dorința de a-i fi alături. Ioana a schimbat în bine viața multor copii și a părinților acestora, fiindu-le aproape în cele mai delicate momente.

Iubitoare de oameni și de câini în egală măsură, s-a alăturat cu dedicație echipei Dogtors, devenind Doctorul de suflet care aduce zâmbetul în ochii micuților cu nevoi speciale, mulți dintre ei cu o speranță de viață redusă.

Ajutorul ei este Flin, un Dogtor cu o infinită răbdare, în care pacienții Dogtors descoperă o lume nouă, cu prieteni, joacă și dragoste necondiționată.

Alexandru Damian

Creator de povești de succes

A studiat Business Management la Aston University si Civil Engineering la University of Birmingham.

Iubitor de oameni și de câini, Alexandru crede în puterea vindecătoare a emoțiilor care unesc oameni. Ar fi putut avea o carieră de succes în Marea Britanie, dar a ales să-și dăruiască energia semenilor săi de acasă, în România.

A ascultat despre Dogtors, a crezut în valorile Magidream, a venit în echipă și a trecut la fapte. Milioanele de copii și adulți cu deficiențe de vedere pot conta pe dedicația lui. Visul lui Alexandru este să ofere ajutor celor care au nevoie, iar Dogtors este drumul pe care l-a ales.

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.