Program de terapie și psihoterapie, pentru copii, tineri și adulți cu nevoi speciale și familiile acestora

Câinele face minuni chiar și acolo unde metodele de intervenție convențională nu mai dau rezultate. Terapia asistată de animale, în mod special, terapia canină este recunoscută ca una dintre cele mai progresive forme de terapie, multiplele ei beneficii asupra omului fiind susținute de peste 250 de studii medicale de anvergură. Dintre acestea, 15 cercetări medicale ample confirmă beneficiile unice ale terapiei canine asupra copiilor cu nevoi speciale, în această categorie fiind incluse problemele comportamentale, psiho-emoționale și afecțiuni precum microcefalie, sindromul Williams, sindromul Down, sindromul West, sindromul Crouzon, sindromul Angelman.

The Delta Societaty (citată de American Veterinary Medical Association, 2014)

definește terapia asistată de animale ca fiind interacțiunea dintre partenerul uman cu nevoi speciale și partenerul canin care îndeplinește anumite criterii în procedura de tratament. Terapia asistată de animale este construită în scopul de a produce o îmbunătățire a condiției fizice, emoționale și sociale și a funcției cognitive a beneficiarului. Procesul terapeutic bazat pe asistență vie (câinele asistent) este documentat și evaluat din punct de vedere medical încă din anul 1992.

Cei mai mari beneficiari ai terapiei canine sunt copii, în mod special copiii diagnosticați cu tulburări din spectrul autismului.

Coordonator Program de terapie/psihoterapie asistată de câine:

psihoterapeut

Alătură-te programului Dogtors

Dacă vrei să îți crești calitatea vieții și gradul de autonomie personală alături de un Dogtor asistent special educat pentru nevoile tale, aplică online și rezervă un loc în programul Dogtors.

După completarea fișei, vă rugăm să o trimiteți pe adresa de mail office@dogtors.ro