Școala Națională de Educație Canină Dogtors

Dresajul canin pentru asistența socială vie impune expertiză, practică, responsabilitate și respectarea cu strictețe a standardelor internaționale în domeniu. Câinele de serviciu, câinele de asistență, câinele de suport emoțional și câinele care asistă diverse activități cu rol de educație sau recreere parcurg un proces complex de dresaj.

Fiecare dintre acești veritabili Dogtori se deosebește de un câine de companie, educat exclusiv în acest scop. În urma educației înalte primite, Dogtorii sunt capabili  să îndeplinească o misiune specifică în viața omului pe care îl deservesc, în funcție de nevoile specifice ale acestuia. Spre exemplu, un câine de serviciu care asistă o persoană cu dizabilități fizice poate fi educat să execute cu succes până la 90 de sarcini în viața de zi cu zi a partenerului său uman.

Cheia dresajului canin pentru asistență vie este formarea unui parteneriat sudat și funcțional pe toată durata vieții câinelui între cei doi parteneri (om –câine).

La Școala Dogtors salvăm câini abandonați, cu sau fără rasă, în baza criteriilor internaționale din domeniu, și îi pregătim cu profesionalism să devină Dogtori asistenți pentru copii, tineri și adulți cu dizabilități sau alte nevoi speciale.

Mai mult, Școala Națională de Educație Canină Dogtors este prima școală de dresaj canin specializat în asistență vie din România care formează specialiști în acest domeniu: instructori canini, asistenți sociali, psihoterapeuți, personal medical, profesori.

Dacă vrei să lucrezi într-un domeniu nou, cu un potențial uriaș de dezvoltare, înscrie-te aici.

Dacă ai un câine de companie și vrei să te implici în activități de voluntariat asistate de Dogtori, te ajutăm să afli dacă prietenul tău cu lăbuțe are aptitudini potrivite. Aplică aici pentru o ședință de evaluare.

Coordonator Școala Națională de Educație Canină Dogtors:

Colegul nostru este creatorul primului câine asistent fără rasă din lume, proiect premiat la nivel internațional pentru originalitate.

Absolvent al Facultății de Psihologie, Cătălin Cornea are o practică neîntreuptă de 25 de ani în domeniul psihologiei și comportamentului canin,  fiind certificat și autorizat de Ministerul Afacerilor Interne. Este  membru al International Association of Canine Professionals (IACP), cu sediul în SUA.