MagiDream promovează dreptul la viață independentă

Ce face ”Magidream”?

MagiDream promovează dreptul la viață independentă al copiiilor și adulților cu nevoi speciale. Conceptul de viață independentă reflectă o filozofie care pune accent pe dreptul persoanelor cu dizabilități la auto-determinare, respect de sine și oportunități egale. Este timpul să privim și noi acești oameni ca cetățeni cu drepturi egale de a participa activ la viața socială. Este timpul să-i sprijinim să devină autonomi!

MagiDream este o organizație de caritate specială pentru oameni speciali.

Construim primul Centru de Suport pentru Viață Independentă din România ”K9puzzle”, dedicat persoanelor cu dizabilități și alte nevoi speciale. Aici vom crea primele resurse multidisciplinare pentru asistență vie, în accepțiunea Legii nr. 448/2006. Acestea înseamnă câini asistenți, specialiști, standarde și criterii de calitate, programe de educație, informare, conștientizare, terapie și asistență socială vie.

Prin Centrul de Suport pentru Viață Independentă ”K9puzzle”, MagiDream oferă resurse și programe educaționale validate în statele dezvoltate. Pregătim cu prioritate câini asistenți care oferă sprijin copiiilor cu nevoi speciale din școala românească și familiilor din care provin.

Cătălin Cornea

Specialist în dresaj canin și comportament canin, este inițiatorul și promotorul primelor programe de intervenție asistată de câine în societate – școli, centre de recuperare pentru persoane vârstinice, centre de plasament pentru copii – desfășurate în România, cu mult înainte de legiferarea dreptului la asistență vie.

Cătălin Cornea este pionierul care a educat primul câine asistent de rasă comună din România. Karma a asistat  o persoană cu handicap locomotor, iar dresajul ei s-a bazat pe un model de educație spectaculos chiar și în state precum SUA sau Israel. La baza acestuia, stau pași obligatorii pe care numai un expert în psihologie, comportament și dresaj canin avansat îi poate parcurge:  selecția din adăpost a câinelui comunitar cu aptitudini naturale; reabilitarea psiho-comportamentală a acestuia; dresaj de asistență; instruirea omului cu dizabilități deservit de câine; crearea echipei sudate dintre cei doi; monitorizarea permanentă a acesteia.

Acorduri de colaborare

În scopul promovării beneficiilor intervenției asistate de câine în activitățile școlare, MagiDream a încheiat acorduri de colaborare cu 18 instituții de învățământ care școlarizează exclusiv copii cu nevoi speciale sau copii cu diverse alte probleme ce complică relația lor cu școala, colegii și corpul profesoral. Ele complică, din păcate, chiar și relația acestora cu părinții. Obiectivul nostru este să păstrăm acești copii pe băncile școlii și să-i ajutăm să găsească motivația și plăcerea de a învăța deprinderi de viață independentă.

MagiDream duce câinele în școală să predea copiiilor lecția iubirii necondiționate și a conviețuirii cu semenii lor mai puțin norocoși. Noi le vom transforma orele de studiu în joacă și zâmbet.

Până la definitivarea construcției primului Centru de Suport pentru Viață Independentă  din România, MagiDream va implementa acest proiect în incinta școlilor partenere. Mulțumim tuturor conducătorilor instituțiilor partenere pentru deschiderea manifestată față de inovație și pentru determinarea lor reală de a veni în sprijinul copiiilor pe care îi educă! Mulțumiri deosebite școlilor care fac educație acelor copii cu nevoi speciale și care au ținut în mod special să participe în acest proiect! Mulțumim, în egală măsură, părinților care își vor exprima dorința de a merge mai departe pe drumul unor intervenții personalizate, bazate pe asistență vie!

Vă așteptăm să susțineți cu generozitatea voastră efortul nostru de a inova educația în școală! Acești copii sunt viitorul României!