Primul centru de resurse multidisciplinare pentru asistență socială vie din România

Centrul ”K9puzzle” de Suport pentru Viață Independentă ”K9puzzle”

Parte integrantă din viziunea MagiDream, construcția Centrului de Suport pentru Viață Independentă ”K9puzzle” dedicat copiiilor și adulților cu nevoi speciale din România face magia posibilă și dreptul la asistență vie accesibil!

Centrul ”K9puzzle” este primul centru din România de furnizare a resurselor multidisciplinare necesare pentru a sprijini persoanele cu dizabilități și alte nevoi speciale prin asistență socială vie.

 Asistența vie este reglementată în România de Legea nr 448/2006, însă dreptul la asistență vie nu este accesibil celor peste 900.000 de persoane înregistrate oficial ca beneficiari. ”MagiDream” aplică legea!

Centrul ”K9puzzle” va avea facilități și programe bazate pe standarde și criterii de calitate internaționale, preluate de la organizații prestigioase din străinătate.”MagiDream” preia modele brevetate în state cu tradiție, le adaptează și le face funcționale în România.

Centrul ”K9puzzle” va funcționa ca prima școală de dresaj canin specializat pentru asistență vie din România, în coordonarea creativă a unui instructor canin certificat național și internațional.

Totodată, Centrul ”K9puzzle” va juca rolul unei ”școli” aparte de educație și informare publică. Vom  aduce la lumină nevoi stringente ale comunității și soluții pentru mintea, trupul și sufletul nostru, al tuturor. Pornim de la premiza că viața fiecăruia se poate schimba în orice clipă.

În cadrul Centrului ”K9puzzle”, MagiDream

va furniza resurse multidisciplinare pentru asistență vie în cadrul următoarelor programe:

Dogtori pentru Școală

proiect caritabil destinat copiiilor cu dizabilități și alte nevoi speciale din cadrul școlilor gimanziale normale și speciale, dar și copiilor cu probele de învățare și comportament școlarizați în instituții de învățământ normale

Dogtori pentru Independență

proiect caritabil destinat copiiilor și adulților cu dizabilități fizice motorii și alte nevoi speciale

Dogtori pentru Fericire

proiect caritabil destinat persoanelor vârstnice instituționalizate sau singure