Educație, sprijin, caritate

MagiDream este furnizor de educație, sprijin, caritate, informare și toate celelalte resurse necesare în procesul complex de asistență vie a persoanelor cu dizabilități și alte nevoi speciale.

MagiDream ne învață cum să facem bine!

În Europa, trăiesc circa 80 de milioane de persoane cu dizabilități și alte nevoi speciale. În România, numărul lor actual, în statistici, se apropie de un milion de persoane. Realitatea este însă mult mai dramatică. Numărul ”evadaților” din statistici este îngrijorător de mare. Prejudecățile din societate și stereotipuri mental- culturale sunt principalele cauze. ”Handicap” este eticheta socială care exclude cu duritate omul din societate, izolându-l fără speranță la marginea comunității. Uneori, respingerea celui în suferință are loc chiar în mijlocul familiei sale.

Ținta noastră e ștergerea barierelor sociale și corectarea unor mentalități depășite. Educația minții începe în inimă. Câinele ne va fi un sprijin așa cum, prin vremuri, ne-a ajutat să devenim cea mai puternică specie cunoscută. Parteneriatul cu el durează o viață. Parteneriatul cu el schimbă viața. Și redă oamenilor zâmbetul și speranța.

MagiDream este o inițiativă singulară prin obiectivele ambițioase. Suntem o organizație de caritate specială. Scopul nostru e să ajutăm societatea, nu să împovărăm și mai tare. Toate resursele de asistență vie create în centrul nostru multidisciplinar vor fi puse la dispoziția celor care au nevoie. Educația este prima dintre ele.

Noi credem că Centrul de Suport pentru Viață Independentă Dogtors este primul pas care schimbă România la față. Noi credem că România are nevoie de multiplicarea inițiativei MagiDream la nivel național. Aceasta este Magia prin care asistența vie devine o realitate pentru toți românii cu dizabilități și alte nevoi speciale. Doar așa demonstrăm că ne pasă ca societate de viitor!

Voința noastră are nevoie să întâlnească generozitatea voastră, a tuturor.

Promitem o transparență impecabilă. Implicarea fiecăruia în acest proiect inedit și necesar va fi investită cu mare grijă.

În viziunea noastră, caritatea este un concept care are și el nevoie de ”restructurare”. Avem cu toții nevoie de educație pentru a ști când să fim generoși în plan social. Numai așa vom putea face diferența între proiecte de impact, cu potențial real de schimbare, și inițiative izolate, cu rezultate greu de cuantificat. România merită să fie mai mult decât țara ”proiectelor” pilot și a resurselor financiare risipite zadarnic.

MagiDream nu caută bani pentru fondatorii săi. Aceștia sunt de profesie diplomați. Din echipa noastră, ca voluntari, fac parte profesioniști pentru care reputația e cea mai valoroasă resursă. Juriști, arhitecți, psihologi, actori, profesori, jurnaliști, medici, adolescenți… Ne-au strâns alături dramele personale și compasiunea. Avem cu toții în viețile noastre oameni cu nevoi dureroase și câini care-i sprijină cu o iubire infinită. Suntem, în egală măsură, iubitori de oameni și iubitori de câini.

Noi toți suntem dogtori pentru fericirea lor!

Dacă vă regăsiți în acest tablou, vă așteptăm să facem Magie împreună!

Restul poveștilor

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.