Curaj, expertiză, inovație

Niciun copil cu nevoi speciale nu merită a fi încorsetat în haina asistatului social. El trebuie să fie ajutat pentru pentru a găsi curajul de a-și continua viața în deplină autonomie. Câinii asistenți pot ridica presiunea de pe bugetul asigurărilor sociale. Ei pot elimina dependența. Economiile la buget consemnate în statele care folosesc asistența vie sunt exemple reale că se poate.

Renunțarea la mentalități ce discriminează persoanele cu nevoi speciale este o urgență. Altfel, România viitorului va fi dependentă și în nevoie!

Fără resurse certificate, dreptul la asistență vie rămâne inaccesibil, iar beneficiarii lui rămân captivi mai departe, la marginea societății. Noi credem că Centrul de Suport pentru Viață Independentă “Dogtors” este locul unde dragostea ne aduce împreună puternici! Promitem o comunitate specială!

În Europa există peste 40 de școli de dresaj canin pentru asistență și terapie vie. În România, nu există niciuna! Ne asumăm responsabilitatea de a construi prima școală de dresaj canin specializat în educația câinelui asistent din România. Îl vom învăța cum să ajute o viață omul, nu doar în contacte sporadice cu acesta. Vom seta cu determinare cadrul în care această minunată ființă își poate îndeplini cu succes misiunea ei socială.

Scopul acestei întreprinderi curajoase este construcția unei fundații solide într-un domeniu practic inexistent. Ne angajăm cu dedicație să creem instrumentele indispensabile pentru a furniza o asistență vie de calitate și în România.

MagiDream nu este doar furnizor de terapie asistată de animale. Rolul nostru este acela de a crea reguli și resurse. Asistența vie înseamnă responsabilitate.

Misiunea noastră este transformarea asistenței vii într-o realitate accesibilă semenilor cu nevoi speciale. Vom crea în acest scop câinele asistent. Îl vom multiplica în beneficiul lor. Vom face, dacă vreți, Magie, așa cum acest câine cu educație înaltă face miracole pentru întreaga lume medicală.  El este deja o minune dovedită științific.

MagiDream inovează. Avem expertiza profesională necesară! Centrul de Suport pentru Viață Independentă ”Dogtors” va așeza România pe harta statelor europene care furnizează instrumente de independență persoanelor cu dizabilități fizice și alte nevoi speciale.

Cătălin Cornea, coordonator al Centrului de Suport pentru Viață Independentă ”Dogtors”, este creatorul primului câine asistent din România, în accepțiunea Legii nr. 448/2006.  Un pionier în dresajul canin din România, Cătălin Cornea înseamnă viziune, creativitate, teorie și practică de excepție – 24 de ani neîntrerupți, certificări naționale și internaționale singulare, pasiune, compasiune și o pricepere înnăscută.

Noi credem că el este omul potrivit la locul potrivit.

Restul poveștilor

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă asigura că obțineți cea mai bună experiență pe site-ul nostru.